Monday, April 5, 2010

Warga Emas diberi Pengiktirafan di Pulau Pinang


Paksu Wazir bersama staff Maybank


Cikgu Hasnah bersama pembantu beliau Sdr KamarudinYB Hj Abd Malik bersama dengan para Pengerusi JKKK


Pasukan Petugas dari pejabat ADUN dan Pertubuhan Unit Ehsan Pulau Pinang


YB Hj Abdul Malek sedang membantu seorang warga emasYB Hj Abd Malik kassim sedang beramah mesra bersama penerima wang penghargaan.

YB Hj Abd Malik mengucapkan penghargaan kepadawarga kerja Maybank


Sedang menyampaiakan sendiri sumbanganSebahagian dari yang hadir


Roti bun dan air mineral diberikan kepada warga emas yang hadir

Pasukan pertugas yang terdiri dari kalangan Jawatankuasa
JKKK dalam kawasan DUN Batu Maung membantu melicinkan proses.Di hadapan Maybank Bukit Jambul

Walaupun wang program penghargaan Warga Emas di Pulau Pinang cuma RM 100.00 tetapi ia memberi makna mendalam kepada penerima wang penghargaan ini.Kerajaan Negeri Pulau Pinang tanpa memilih kedudukan ,bangsa , agama mahupun status sosial ekonomi telah menghulurkan wang penghargaan atas ingatan kepada jasa dan pengorbanan warga emas.

Program ini telah merekodkan seramai lebih dari 80,000 orang penerima di seluruh negeri Pulau Pinang. Kerajaan Negeri Pulau Pinang dengan kerjasama dari semua cawangan Maybank di seluruh negeri Pulau Pinang telah menyampaikan sumbangan pada hari Sabtu dan Ahad lepas iaitu pada 3 dan 4 hb April 2010. Kaunter khas telah dibuka bagi memudahkan proses penyerahan wang penghargaan ini.
Pasukan petugas dari Pejabat ADUN PR juga telah dari awal pagi berada di cawangan Maybank untuk membantu melicinkan proses ini. Walaubagaimanapun kaunter biasa tetap menerima tuntutan baucer penghargaan sehinggan 16 hb April 2010 bagi mereka yang tak berkesempatan ke kaunter Maybank pada hari Sabtu dan Ahad lepas.

Pejabat ADUN Batu Maung telah menugaskan semua pegawai pejabat ADUN dan Jawatankuasa JKKK Kawasan DUN Batu Maung untuk membantu program ini di Maybank Bukit Jambul. Begitu juga dengan Penyelaras ADUN Bayan Lepas Cikgu Hasnah Hashim turut sama hadir bersama pasukan JKKK Beliau. Maybank Bukit Jambul merekodkan pengeluaran dilakukan oleh lebih 2800 orang warga emas yang datang dari kawasan DUN Batu Maung dan Bayan Lepas.

1 comment:

najis'angLatoya.. said...

mana gambar lanun merdeka???? pilih kroni ek..

APCO satu penjajahan bentuk baru

AYUH KITA BERAMAI-RAMAI KE KUALA LUMPUR NYATAKAN BANTAHAN

AYUH KITA BERAMAI-RAMAI KE KUALA LUMPUR NYATAKAN BANTAHAN