Saturday, February 12, 2011

Sidang Media AMKPP di Taman Pelangi Juru Pulau Pinang
AMKPP yang diketuai oleh Sdr Amir Ghazali telah mengadakan sidang media berkaitan isu perobohan oleh MPSP di Taman Pelangi Juru Pulau Pinang. Sdr Amir yang juga ahli Majlis MPSP memaklumkan yang hanya sebanyak lebih kurang 25 buah gerai terlibat dalam operasi fasa 1 oleh MPSP. Terdapat 3 fasa yang masih dalam proses. YB Ong Chin Wen yang merupakan ADUN Bukit Tengah turut hadir untuk memberi bantuan kepada peniaga-peniaga tempatan yang terlibat.
Antara isu yang dipersetujui bersama perniaga terlibat setelah sessi dialog ialah:
1. Barang-barang peniaga yang dirampas akan dipulangkan dengan kos minima
2. Para peniaga tempatan yang terlibat akan diberi bantuan segera.
3. Tapak peniagaan sementara untuk peniaga terlibat akan diusahakan dalam tempoh terdekat
4.Tapak perniagaan tetap akan dicadangkan oleh AMK Negeri untuk kemudahan perniaga tempata,
5. Siasatan akan dijalankan ekoran aduan ramai tuan punya astaka di kawasan Taman Pelangi menyewakan astaka mereka kepada warga asing.
Walaupun keadaan agak tegang semasa sidang akhbar, tetapi perniaga memberikan kerjasama setelah dimaklumkan yang tujuan utama AMK mengadakan sidang media adalah untuk menindakkan maklumat dalam Utusan Malaysia yang menyatakan bahawa sebanyak 1000 gerai terlibat dalam operasi perobohan. AMKPP yang hadir juga adalah bertujuan untuk mencari jalan membantu perniaga yang terlibat

Turut sama hadir dalam pertemuan tersebut ialah YB Ong Chin Wen, Pembantu beliau juga Blogger Sharpshooter Amizudin Ahmat, Ketua AMKPP Amir bin Md Ghazali, Tim Kt AMKPP Ahmad Azrizal Tahir, Naib Ketua AMKPP Dr Rajan, Exco AMKPP, Sdr Mohd Faizal (Ketua AMK Balik Pulau), Sdr Azhar (Kt AMK Kepala Batas) , Sdr Azhar Ahmad (S/Usaha AMK Tsk Gelugor) dan Sdr Rizal Hamid (Exco AMKPP)

No comments:

APCO satu penjajahan bentuk baru

AYUH KITA BERAMAI-RAMAI KE KUALA LUMPUR NYATAKAN BANTAHAN

AYUH KITA BERAMAI-RAMAI KE KUALA LUMPUR NYATAKAN BANTAHAN